Jong geleerd is oud gedaan en dat geldt ook voor de onderwatersport. Binnen Baracuda kunnen kinderen al vanaf 8 jaar beginnen met snorkeltraining waarna vanaf 12 jaar ook de eerste stappen met perslucht kunnen worden gezet.

Met het Scuba Doe programma worden de kinderen klaargestoomd voor de 1* duikopleiding van de NOB.  Naast duiken kunnen de kinderen zich ook ontwikkelen in onderwaterhockey. De jeugd traint zowel in als buiten het zwembad en doet mee aan de jeugdcompetitie en jeugdtoernooien.

Voor de fanatiekste hockeyers is de nationale selectie geen verre droom, maar een reële mogelijkheid.

Een fanatieke groep jeugdleiders en vrijwilligers met een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) begeleid de jonge watersporters en tovert ze om tot echte waterratten.

SCUBADOE

  • Ben je gek op water?
  • Ben je avontuurlijk?
  • Wil je graag heel lang onderwater blijven?
  • Wil je dus leren duiken?
  • Dat kan nu bij onderwatersportvereniging Baracuda!

Wat is ScubaDoe?
ScubaDoe is een speciaal duikprogramma van de Nederlandse Onderwatersport Bond. Van boek tot de duikuitrusting is echt alles voor kinderen gemaakt en natuurlijk gewoon in het Nederlands geschreven. Op speelse én veilige wijze maak je kennis met de duiksport.

Wat ga je doen?
Je leert natuurlijk snorkelen. Zo kun je gelijk tijdens je vakantie de zee verkennen.
Maar nog leuker is het duiken met een echte perslucht uitrusting. Met zo’n fles met lucht, een trimvest en ademautomaat voel je, je al snel een echte duiker. Je gaat dan leuke avonturen in het zwembad beleven. Je gaat ook veel over vissen leren, weet je straks alles over duikuitrustingen en leer je met gebarentaal onderwater met je buddy te “praten”.

Wat moet je nog weten?
Je moet tussen de 8 en 16 jaar zijn en minstens de zwemdiploma’s A & B en C hebben.
Je moet gezond zijn. (medische vragenlijst ingevuld en ondertekend door je ouders is verplicht)
Je NOB-duikinstructeur heeft veel ervaring en is speciaal opgeleid voor ScubaDoe.
Je duikt ook nooit alleen er is altijd een buddy (je ScubaDoe duikmaatje) én een NOB-duikinstructeur (of assistent) bij jullie.
Je krijgt ook heuse ScubaDoe duikbrevetten. Als je alle 4 de ScubaDoe brevetten hebt en 16 jaar bent, kun je gelijk verder gaan met de opleiding tot (zelfstandig) sportduiker.
Duiken is heel gaaf en echt niet zo moeilijk en gevaarlijk hoor. Dus kom en doe met ons mee.

Wil je meer weten over het ScubaDoe programma kijk eens op de website van Scubadoe (scubadoe.onderwatersport.org).